Pratik Kodlama için Online Programlama Sitelerini Kullanmak

programiz.com online python

Online Programlama Siteleri ile Pratik ve Kolay Kodlama Nasıl Yapılır?

Python,  C, C++, Java, C#, JavaScript dillerinde program yazmak için online derleyici / yorumlayıcı ortamlarını kullanabilirsiniz. 

Diller derleyici ya da yorumlayıcı türünde olabilir. Program yazmak için editör kullanarak kodları yazarız ve derleyici/yorumlayıcı ile çalıştırırız. Bunun için o dilin derleyici/yorumlayıcı yazılımlarını bilgisayara kurmak gereklidir.

Online editörler derleyici/yorumlayıcılar, kod yazmak için gerekli yazılımları kurmadan kodlama imkanı sunarlar.

Online Programlama Sitelerini İnceleyelim

01 programiz.com

Yeni başlayanlar uygun kodlama ortamıdır. Öğreticileri okuyarak, verilen örnekleri deneyip, program yazarak ve kodlamayı öğrenebilirsiniz.

Python,  C, C++, Java, C#, JavaScript dillerinde online programlama yapmak için bu linki kullanabilirsiniz. https://www.programiz.com/python-programming/online-compiler/

Link size python diline ait editör/yorumlayıcıyı aktif edecektir. İsterseniz sol taraftan diğer dilleri seçerek programlama yapabilirsiniz.

02 replit.com

Bu sitede Python, Node.js, JavaScript, C++, C, C#, HTML, CSS, JS, Swift, Python (with Turtle), Basic (beta), R, Dart, PHP Web Server, SQLite, Java ve birçok dilde kodlama yapılabiliyor.

Üye olduğunuzda çalışmalarınız bulut hesabınızda kayıt edilir. Çalışmalarınızı paylaşabilirsiniz.

03 sololearn.com

Bir çok programlama diliyle kodlama yapabilirsiniz. Quizler ile öğrenim seviyenizi ölçebilirsiniz. Yaptığınız çalışmaları puanlamaktadır. Puan durumunuza göre sıranızı görebilir, kendinizi çalışmaya programlayabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski