Google'ın Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi Çalışmaları Dikkat Çekiyor

Yapay zeka (Artificial Intelligence) , makine öğrenmesi çalışmaları ile yazılım dünyası gelişmeye devam ediyor. İnsan gibi düşünüp daha doğrusu bilgileri oldukça detaylı ve hiç bir detayı gözden kaçırmadan değerlendirerek sonuca ulaşan yazılımlardan/yazılım teknolojisinden bahsediyoruz.

Büyük verinin (big data) değerlendirilip yorumlanması ve üretim sektörünün işine yarayacak bilgilere ulaşılması bu şekilde olabiliyor.

Google https://teachablemachine.withgoogle.com/  adresinden duyurduğu uygulamalar oldukça dikkat çekici ve ufuk açıcı. Bilgisayarınızı eğiterek; resim, fotoğraf, ses ve duruş pozisyonlarınızı tanımasını sağlayabilirsiniz.

Google https://ai.google/ sitesinde bu konuyla ilgili bütün çalışmalarını anlatıyor. Örnekler, projeler sunuyor. Takip etmeye değer bir site ve konu.

Algoritmaların dünyamızı sardığı ve yönettiği günümüzde, bütün iş sektörleri bu konuyu değerlendirmek zorunda diye düşünüyorum.

Siz de farklı bir etkinlik yapın. https://teachablemachine.withgoogle.com/ adresindeki uygulamalardan birini yapın.

Bir pratik bilgi

Siz de yazılım öğrenmek isterseniz maker06.com sitesindeki kodlama bölümüne uğrayın. Kodlama ile tanışın ya da becerilerinizi ilerletin.



Daha yeni Daha eski